Swedish
Publicerad: 2023-03-23 14:00:00 CET
Instalco AB
Nyheter för investerare

Instalco förvärvar Processus

Instalco förstärker inom industriområdet genom förvärv av Processus AB. Processus är ett ingenjörsbolag som levererar specialisttjänster inom projektledning, processdesign, automation och industriell IT.

Processus med 65 anställda grundades 2015 har idag verksamhet i södra och mellersta Sverige. Det senaste verksamhetsåret omsatte bolaget 193 miljoner. Processus arbetar i huvudsak inom fyra segment; läkemedel, livsmedel, energi och industri och har kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö.

 

- Vi är mycket glada att ha Processus ombord. Det är ett välorganiserat och expansivt bolag med en driven ledning som har den rätta Instalcoandan. De är starka inom läkemedelsindustrin vilket öppnar upp möjligheterna för expandering inom ett nytt område för oss, säger Johan Larsson, divisionschef Instalco Norr.

 

Flera Instalcobolag, bland andra Teampipe och Liab, har idag ett samarbete med Processus. Bolaget har utvecklats till ett ledande bolag inom läkemedelsindustrin där de levererar allt ifrån förstudier och projektering till färdig installation och driftsättning av anläggningar.

 

- Vi är mycket inspirerade att fortsätta vår resa och utveckling inom Instalco. Här har vi möjlighet att ta nästa steg i vår utveckling och vi ser goda möjligheter till synergier med övriga bolag i Instalco. Det känns spännande att inleda en utveckling för Instalco inom framför allt läkemedelsindustrin, säger Johan Teodorsson, vd i Processus.

 

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Processus AB med tillträde 23 mars.

 

 

 

 

 

För ytterligare information:

Johan Larsson, divisionschef Instalco Norr, 070-566 91 23, johan.larsson@instalco.se

Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

 

 

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 125-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se





03237344.pdf